Fantastisk mad på Hogwarts!

I de store spisepauser bliver der serveret krydret, cremet tomatsuppe i den store sal. Store skarer af elever og lærer dukker op i salen og ser frem til suppen. Følg med i vores interview for at få et indblik i maden på Hogwarts.

Af Azal, Hamayal, Zeynep, Seyda og Sarah

17.11.2022

 

Hver spisepause har de fire huse på Hogwarts en dag i den store spisesal, hvor køkkenet serverer suppe og flutes; der har dog været diverse meninger om maden blandt elever og lærer. Nogle mener, at maden smager pragtfuldt, mens andre mente, at det godt kunne diskuteres. Vi har været rundt og interviewet elever og lærer på Hogwarts og har spurgt ind til deres oplevelse og mening om maden. Desuden har vi været en tur forbi kantinen for at høre, hvordan det gik og få en lille indblik i madens process. Vi var så heldige at få opskriften med, så hvis der er nogen, der er interesseret i en cremet tomatsuppe, så er opskriften vedhæftet nederst. Således forholder interviewet sig:

Cremet tomatsuppe

 

Tid i alt: 30 minutter

Arbejdstid: 20 minutter

Holdbarhed: 3 dage

Kan fryses: Ja

Antal personer:

 

Ingredienser

  • 3 dåser hakkede tomater
  • 1 porre, i tynde skiver
  • 1 løg, hakket
  • 2 gulerod, groftrevet
  • 3 kartoffel, groftrevet
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 70 g tomatpuré
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk mascarpone, eller piskefløde
  • Flagesalt
  • Sort peber, friskkværnet 
  • 1 håndfuld frisk basilikum

Fremgangsmåde

Sauter løg, hvidløg og porre i en gryde med olivenolie, til løgene er gyldne og let gennemsigtige.

Tilsæt kartofler, gulerødder, hakkede tomater, tomatpuré og bouillon. Læg låg på og lad det simre i 15-20 minutter.

Blend suppen og tilsæt mascarpone eller piskefløde  og smag til med salt og friskkværnet sort peber.

Det smager dejligt med brød (evt hvidløgsostebrød) og frisk basilikum  på toppen.