Hvad skal der ske med pengene fra forældrene?

“Jeg syntes, Elevrådet skal have mulighed for at sige hvad de skal bruges til”

Anton.I.F.Schønveller

17/11 – 22

 

Eleverne på Hogwarts skal i dag sammen med lærerne fremvise Hogwarts og de forskellige huse. Det viser sig, at husene hver især har brugt ugen til at lave produkter de kan sælge. Pengene skal gå til elevrådet. Ud fra de forskellige interviews med eleverne fra Slytherin mener nogle, at det ville være dejligt, hvis pengene kunne bruges til is og klasseture. Dog vil skolens elevråd sørge for, at pengene bliver brugt til formål for eleverne på Herstedlund Skole. 

 

Udover dette, har vi spurgt de forskellige lærere på alle huse, og de mente alle sammen, at pengene skulle bruges på noget fælles. Det kunne f.eks være en pandekage dag for de små eller en lejrtur for de store. Dette er alle eksempler taget fra vores samtaler med de voksne på henholdsvis Ravenclaw og Gryffindor.

 

Hvordan skal pengene bruges?

 

Vi har fastslået, at eleverne her på Hogwarts virker til at være materialistiske og stræbe efter glæderne i ting som is, slik og kage. Dette er dog ikke helt dårligt, da det et andet af deres eksemplar var en klassetur. Klasseturen som eksempel viser, at eleverne her på Hogwarts også tænker på sammenhold og venskab. 

Venskab, fællesskab og sammenhold er noget vi har hørt fra alle elever og lærere i løbet af de forskellige dage. Dette har vist en positiv effekt på både lærere elever. Man har haft muligheden for at omgås med elever og lærere man normalt ikke ville. 

 

“Der findes ingen være løgn end en sandhed, som bliver misforstået af den, der hører den.”

 

Et ordsprog, vi alle kender, men er det sandt? Vi tror, at eleverne i virkeligheden på Hogwarts værdier, eller er det de siger usandt?

 

Vi har dog fundet frem til en mulig løsning på problemet. En af de mange mulige løsninger ville være at stemme om det. En afstemning ville vise at alles meninger og holdninger. Vi har spurgt elever om hvad de mente løsningen var. De fleste mente at det ville være godt, at stemme om det. Det samme gjorde vi med lærerne som, som havde samme mening. Det blev tydeligt at lærerne gerne ville stemme om det. Men er der noget vi ikke ser?