0X

Hamid, Mathias, Maira, Ishaal, Miran, Medine

0Z

Tuba, Zemal, Johnny, Hannah, Gabriel, Caden

1X

Micas Frank Hüseyin Veronica Gaby Yesfin 

1Y

Chiamaka, Hannah, Zara, Nora, Mahdi

1Z

Muhammed, Meryem, Aura, Roeya, Hashim

2X

Anastacia, Miran, Zelina, Gani Enes, Milla

2Y

Theo, Haki, Philina, Malaika, Daniella

2Z

Orhan, Ahmad A, Ahmed D, Maheen, Vanessa

3X

Alex, Amenna, Adib, Elvira, Tobias

3Y

Savya, Aya, Ihsan, Miran T

3Z

Huzur, Athena, Nina, Sabeel

4A

Benjamin, Karim, Simon

Meryem, Hamayel, Freja

4B

Berat, Eren, Malik D, Astrid, Cilke

5X

Ahyan, Miran, Princess, Malou, Beyza

5Y

Kaan, Enes, Mathilde, Aroush, Maryam

5Z

Anisa, Tuana, Yagmur, Azan, Mustafa

Gruppe 1

Mariam, Nadia, Mohammed A, Frederik

Gruppe 2

Lily, Enya, Melina, Ömer, Kayhan

Gruppe 3

Mathilde, Melissa, Malick, Hayan

7A

Rabeel, Wania, Ardin, Ajdin

7B

Jireh, Marwa, Keneez, Amina

7C

Ren, Oskar, Deniz, Selma, Mehrunisa

Max, Betim, Martha, Maia, Nayab, Mikkel, Micas, Elvira, Mirac, Ahad, Ishaq

Azaan, Aliya, Irem, Laura D, Neval, Meryem, Samuella, Semra, Yosef

Mai – MBJ
Marie – MES
Güney -GH
Berit – BME
Heidi – HD 
Anna – AG
Ida – ISA
Melissa – MDC
Lilja – LG
Kristian – KN
Josephine – JOP
Baris – BC (Vikar)
Jane – JP
Ozgur – OA
Rowaida – RGV
Benny – BRU  –  på om torsdag

 

Gryffindor 

 

Gryffindor er et af de fire huse på Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry og blev grundlagt af Godric Gryffindor. Gryffindor instruerede sorteringshatten til at vælge elever med egenskaber, som han værdsatte mest, såsom mod, ridderlighed, nerve og beslutsomhed[4] til at blive sorteret ind i hans hus.

 

Det emblematiske dyr er en løve, og dets farver er skarlagenrødt og guld. Sir Nicholas de Mimsy-Porpington, også kendt som “Nearly Headless Nick”, var husets spøgelse.

 

Gryffindor svarer nogenlunde til elementet ild, og det er af denne grund, at farverne skarlagen og guld blev valgt til at repræsentere huset. Ildfarven svarede også til en løves farve, hvor skarlagen repræsenterede manen og halen og guldet repræsenterede pelsen.

 

Gryffindor-huset lægger vægt på træk ved mod såvel som “vovemod, nerve og ridderlighed”, og derfor blev dets medlemmer generelt betragtet som modige, dog nogle gange til et punkt af hensynsløshed. Nogle Gryffindorer var også blevet bemærket for at være korthjertede.

 

Det er bemærkelsesværdigt, at Gryffindor-huset bidrog med mange medlemmer til Dumbledores hær og Føniksordenen, selvom dette kan have været fordi hovedmedlemmerne gjorde det til et punkt ikke at omgås andre huse.

 

Ifølge Phineas Nigellus Black følte medlemmer af andre huse, især Slytherin, nogle gange, at Gryffindors engagerede sig i “meningsløse heroics”. En anden Slytherin, Severus Snape, anså mange Gryffindorer for at være selvretfærdige og arrogante uden hensyntagen til regler.

 

Omdømme

“Jeg vil være meget alvorligt utilfreds, hvis en Gryffindor-elev gør skolen i forlegenhed på nogen måde.” – Minerva McGonagall vedrørende Gryffindor-husets høje omdømme.

 

Gryffindorer og Slytherins havde delt en voldsom husrivalisering, siden deres grundlæggere, henholdsvis Godric Gryffindor og Salazar Slytherin, havde et alvorligt skænderi over Slytherins vægt på blodets renhed. Der kan også være et element af at føle sig forurettet, da Harry og hans andre Gryffindorer havde en tendens til at vinde under mange omstændigheder, som, set fra et neutralt synspunkt, kan betragtes som uretfærdige.

 

Eksempler på dette omfattede de sidste-øjebliks-point, der blev tildelt af rektor Dumbledore ved End-of-Term-festen, som bekvemt satte Gryffindor ti point foran Slytherin i skoleåret 1991-1992.[10] Det faktum, at der ikke blev trukket point for den regelbrud, der skete i løbet af natten. Harry Potter får tilladelse af professor McGonagall til at have sit eget kosteskaft til Gryffindor Quidditch-holdet, selvom førsteårsalderen normalt ikke fik deres egne kosteskaft på grund af fare. Medlemmer af andre huse kunne have følt, at Gryffindor blev favoriseret. Mange så Harry Potter blive valgt som den fjerde konkurrent i Triwizard-turneringen som en uretfærdig tyveri af Hufflepuff-studerende Cedric Diggorys torden.

 

Samlet set havde Ravenclaw og Hufflepuffs huse dog en tendens til at stille sig på Gryffindors side i dens rivalisering med Slytherin. Dette var især bemærkelsesværdigt under den anden troldmandskrig – medlemmerne af Dumbledores hær var fra Gryffindor, Hufflepuff og Ravenclaw, men hæren manglede nogen Slytherins. (Dette kunne dog også have været fordi nyheden om Dumbledores hær blev videregivet mund til mund, og Harry, som oprindeligt havde rejst det, omgik ikke nogen Slytherins.)

 

Under slaget ved Hogwarts rejste Slytherin-eleverne, mens seniorstuderende fra de tre andre huse blev tilbage for at kæmpe mod Lord Voldemort og hans hær – men det er også værd at bemærke, at mens huschefen professor Slughorn rejste med sin studerende, vendte han derefter tilbage til slottet med forstærkninger (muligvis inklusive seniorstuderende) og med professor McGonagall og Auror Kingsley Shacklebolt, personligt duelleret Lord Voldemort. De fleste af de kendte Dødsædere (udover Peter Pettigrew, Quirinus Quirrell og muligvis andre) havde været medlemmer af Slytherin House, og det kunne have været en anden grund til, hvorfor de to andre huse tog Gryffindors side over Slytherin.

 

Gryffindor tårnet

Fællesrum

Hovedartikel: Gryffindor fællesrum

 

Indgangen til Gryffindors fællesrum (som igen fører til Gryffindors sovesale) var placeret bag et stort portræt af den fede dame i en lyserød silkekjole. Hvis man kender det rigtige kodeord at fortælle hende, åbnede hun sig for at afsløre en rund åbning i væggen. Fællesrummet indeholdt en masse squashy lænestole, en pejs og borde. Pejsen var forbundet med Floo Network, men da den var ekstremt offentlig undtagen i nattens mulm og mørke, brugte Gryffindorer normalt ugler til at kommunikere med deres familier i stedet for.

 

Der var også en opslagstavle til offentlige annonceringer såsom datoen for den næste Hogsmeade weekendtur, men også for opslag fra individuelle elever, der søger at købe eller sælge brugte bøger, eller bytte Chokolade Frøkort eller lignende, som på enhver skole.

 

Fællesrummet var meget behageligt, og medlemmer af Gryffindor-huset mødtes der til studiegrupper, festligheder eller afslapning. Væggene var beklædt med portrætter, hver af dem skildrede en tidligere eller nuværende leder af Gryffindor.

 

Sovesale

Der var to trapper, der åbnede fra fællesrummet og ind til selve tårnet: drengetrappen, hvorpå de syv drenges sovesale var placeret (en for hvert år) og pigetrappen, hvorpå de syv pigekollegier var placeret ( en for hvert år). Pigernes trappe var fortryllet, så hvis en dreng satte foden på den og holdt ved et par skridt, gik en jamrende klaxon af, og trappen forvandlede sig midlertidigt til en stenrutsjebane, hvilket sendte ham og alle andre på trappen til at sejle til bunden.

Ifølge Hogwarts: A History, mente grundlæggerne, at piger var mere troværdige end drenge, så mens pigernes trappe blev fortryllet for at forhindre drenge i at komme ind, bar drengenes trappe ikke en gensidig fortryllelse. Hver sovesal var et rundt værelse med vinduer med udsigt til grunden og indeholdt himmelsenge.

 

Head of House

Godric Gryffindor

(10th Century)

Gryffindor Lady

Gryffindor Seeker

Gryffindor Man

Gryffindor Man

Gryffindor Man

Muldoon Cragg

Uric Oapley

Podric Piles

Tobias Stump

Valeria Myriadd

Minerva McGonagall (?–1998)

Neville Longbottom

 

Overhovedet før og under Harry Potters tid var Minerva McGonagall.[8] Minerva blev overhoved, muligvis da hun blev udnævnt til Transfigurationsprofessor ved Hogwarts Skole for hekseri og trolddom, og overtog Albus Dumbledores tidligere lærerstilling, da han blev rektor. Neville Longbottom var kendt for at være blevet leder af huset, efter Minerva blev udnævnt til forstanderinde i 1998 efter afslutningen af den anden troldmandskrig.